Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Antonio José

Mostra els detalls

Data:
09/01/2016
Hora:
21:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,

Recinte

Auditori de Girona
Passeig de la Devesa, 35
Girona, QLD 17001 España
+ Mapa de Google
Telèfon:
+34 872 08 07 09
Web:
www.auditorigirona.org

La credibilitat d’un artista no s’aconsegueix ni guanyant el talent show de més èxit dels últims anys, ni convertint-te en el fenomen social més important dels últims temps gràcies a la televisió, com bé sap Antonio José. Ho té claríssim. Des que va posar un peu fora del plató del programa que el va catapultar a la fama, aquest cordovès de 21 anys ha recuperat totes les lliçons apreses al llarg d’anys d’intents i portes tancades i ha tingut una única consigna: treballar, arriscar i donar-lo tot cada dia, a cada un dels més de 60 concerts fins a la data que va oferir amb el seu primer disc multiplatí, “El viaje“, aconseguint reunir més de 100.000 persones per tot Espanya. Mirant, veient, tocant, escoltant i sobretot sentint, Antonio José ha aconseguit tenir entre les mans un segon àlbum, “Senti2“, que des del moment en què ho va tenir entre les seves mans va creure en que era la millor oportunitat per començar a construir una cursa de llarga durada. “Mai vaig pensar que en tan poc temps pogués ser capaç de tenir un disc tan complet“, assegura. I així és, com ha començat a desmostrar des del llançament del seu primer single, “Contigo“.

Per començar, “Senti2” conté 12 temes, dels quals 9 ha coescrit al costat d’altres autors, fins i tot algun d’ells en solitari. Lletres en alguns casos guardades en un calaix que per fi es va atrevir a mostrar sense por, i en altres construïdes en viatges, cases i en la seva pròpia cambra a Palma del Río. “No es pot tenir por de mostrar els sentiments. La por et fa covard, no ajuda a aixecar-se ni a creure que ets capaç de fer-ho. Si jo no crec en el que faig, ningú ho farà “, assegura. En aquest segon disc, per al qual ha tingut el temps que ha necessitat, Antonio José ha fet un pas de gegant i se l’ha jugat amb un treball  essencial en la seva trajectòria, perquè suposa la confirmació d’un èxit aclaparador del que és conscient que depèn bona part del seu futur. Perquè si alguna cosa li obsessionava amb “Senti2” era llançar un disc amb un estil propi, important en el seu so i exigent en el contingut, que l’ajudi a tenir la carrera de llarg recorregut que per fi comença a fregar amb els dits.

I bé que ho ha fet, però des del propi repertori. La carta de presentació és “Contigo“, que ha coescrit Antonio José amb David Santisteban i David Villar i que va aconseguir ser l’entrada més forta de la setmana en la llista de singles. Però compte, que “Contigo” és només un pas de transició entre els temes que per al seu primer disc van escriure Pablo López, Antonio Orozco, David Bisbal o Vanesa Martín i el que espera als seus seguidors a partir d’ara. Antonio José tenia ganes de parlar d’ell en una cançó, però sense explicar-ho tot. I així va néixer “Tengo un corazón“, cridada a ser un dels temes més importants de la seva carrera. La força i magnitud d’aquest tema no és casualitat, com demostra la força de la seva veu al costat d’un piano a “Quédate conmigo“, l’estrip que protagonitza una cançó com “Te busqué“, composta durant una fase personal una mica obscura, o ” Ahora tu“, un tema inacabat que va arribar a les seves mans quan el repertori estava pràcticament tancat però que va acabar de completar així que la va tenir a les mans. “Mai saps on estarà el tema, ni quan pot sorgir“. I si ho sap és precisament perquè els seus sentits sempre estan alerta a un sentiment, a una inspiració, a una història, a una cançó. Ha nascut el cantautor revelació dels últims anys. I amb la credibilitat de venir de tornada i saber on trepitja, com ho vol i el desig irrefrenable de mostrar-ho. Antonio José ha arribat per quedar-se.