Camela a Girona

Camela no tornen, senzillament perquè mai no s’han anat, però sí que han hagut de passar 3 anys perquè Àngels Muñoz i Dioni Martín ens presentin el seu nou disc, potser el més esperat pels seus milers de fidels seguidors.

No és fàcil continuar al peu del canó després de 24 anys a la carretera i en els primers llocs de les llistes de vendes i popularitat del país, potser només ells coneguin la fórmula perquè això segueixi passant. Repassar les xifres que acompanyen la història del grup segueix provocant vertigen. No hi ha ningú en aquest país que no conegui un bon grapat d’èxits de Camela i qui digui el contrari menteix. Molt poques formacions poden presumir d’aquest estatus.

La parella, una de les més estimades pel públic espanyol, acapara de nou l’actualitat musical amb “Me metí en tu corazón”, una col·lecció de deu cançons seleccionades amb moltíssim mim en què el duo no deixa d’innovar en el seu so però sense perdre l’essència que els va portar a crear la seva pròpia identitat i un estil genuí.

Per a aquest nou treball, cadascun dels components torna a aportar les seves pròpies composicions i produccions i la màgia torna a donar-se, totes les peces encaixen a la perfecció en “Me metí en tu corazón”, cuinat per un tàndem perfecte, on els dos donen el millor de si. Cançons de Rubén Martín, fill de Dioni, i produïdes per tots dos i temes d’Àngels dirigits per Miguel Ángel Collado.

Ells tenen molt clar el que el seu públic espera d’ells. El nou disc va molt més enllà de la seva “tecno-rumba”, el grup no ha deixat d’evolucionar des dels seus primers àlbums. Camela no renuncien a aquell so, però també són pop amb majúscules, històries senzilles i veus que han sabut madurar any rere any.

“Me metí en tu corazón” ens regala “Por qué” o “Si quieres quédate”, aquests temes contundents per a aquelles relacions en què no sempre les dues parts es lliuren al mateix nivell. “Dílo de una vez”, “Di que no mientes” i “Él será” porten el segell més característic del grup, i estaran molt de temps en el repertori en els seus multitudinaris concerts. “Mañana será otro día” i “Él será” són temes que conviden a oblidar fracassos i males experiències, a pensar en positiu i en tornar a començar des de la seguretat i la fermesa i que contrasten amb “Playa de amor”, que sona a vacances, a flamenquito del tròpic, a l’amor en la seva màxima expressió i gaudi. I no podem oblidar-nos de “No pongas riendas al corazón”, el triomfal primer single, un nou himne a l’amor en total llibertat o “Ahora que tú estás aquí”, el balada del disc.

Si “Grease” es rodés a Espanya, i el 2017, potser tindria una banda sonora com “Me metí en tu corazón”, i és que Camela segueix sent sinònim d’amor, de festa, de vida quotidiana, de diversió, de tendresa, d’amors passionals i soferts desenganys però, sobretot, d’un esperit eternament jove, gairebé com l’argument de la mítica pel·lícula a la qual reten homenatge a la portada i el llibret interior del disc.

No Replies to "Camela a Girona"


    Got something to say?