José Mercé i Tomatito: el millor del flamenc a Girona

Fa aproximadament un any que el projecte va començar a prendre forma. José Mercé i Tomatito, dos vells amics els camins s’havien creuat en infinitat d’ocasions, han tornat a coincidir en una mateixa idea: gravar un disc junts i fer una gira per portar la seva música als escenaris més importants del món. L’objectiu ho tenen clar: reivindicar el flamenc com a música, com a cultura, i elevar-lo a la categoria que mereix. La seva aliança està a punt de fer història.

“Pensem que és el moment just en la carrera de tots dos, després d’haver fet tanta fusió i tant mestissatge, amb tantes experiències viscudes. Ara volem reivindicar que el flamenc també existeix, que és una cultura. No havíem de deixar passar més temps sense reivindicar les nostres arrels “.
El projecte inclou l’enregistrament d’un disc que es publicarà a finals d’estiu per després emprendre a continuació una gira a nivell mundial. “Començarem al Palau de la Música de Barcelona el 16 de novembre al programa del Festival Flamenc de Barcelona De Cajón! i, des d’aquí, seguirem per les principals ciutats d’Espanya, abans de donar el salt a l’estranger “.

Com ambaixadors del millor flamenc imaginable, Mercè i Tomatito no renunciaran a cap escenari. “Tenim molta il·lusió per actuar en l’Albert Hall de Londres o l’Olympia de París, entre d’altres, o per saltar l’Atlàntic i actuar a Nova York … L’objectiu és passejar el flamenc per tot el planeta. Tenim prou experiència per afrontar el repte. Ho estem organitzant tot amb molt de cor i molta ànima. El nostre propòsit és que el públic de tot el món pugui gaudir amb el flamenc, que és una música que ha de ser entesa a nivell universal. El flamenc és Patrimoni de la Humanitat “.

L’enregistrament del nou àlbum s’està realitzant en l’estudi que Tomatito té a la localitat almerienca d’Aguadulce. Serà un disc de pur flamenc, d’allò més clàssic que es pugui imaginar, tocant molts pals, amb tangos, alegries, seguiriyas, soleás, bulerías, granaínas … Serà un disc amb cançons inèdites i originals, un repertori de pur flamenc amb lletres noves i música inèdita.

Quant la gira i de la posada en escena, Tomatito i Mercè estaran acompanyats per dos guitarristes, un baixista, una percussió, palmeros i cors. En total seran unes deu persones sobre les taules en un espectacle amb molta fondària.

José Mercé i Tomatito, amb gairebé mig segle de carrera a l’esquena i la il·lusió intacta, s’han compromès en un projecte tan ambiciós com bonic. En el millor moment de les seves carreres, Mercè i Tomatito, Tomatito i Mercè, estan a punt d’escriure un capítol d’or en la història del flamenc. Seva és la paraula.

No Replies to "José Mercé i Tomatito: el millor del flamenc a Girona"


    Got something to say?