Arriba el rock a Girona amb Jaime Buenaventura

Pots gaudir del directe d’aquest gran artista als Bellavista Afterworks el proper 3 d’agost a les 21:00h!

Jaime Buenaventura (Madrid, 8 de setembre de 1991) és un músic i cantautor de rock i pop en castellà. Va néixer a Madrid i es va criar al municipi madrileny de Majadahonda. La seva passió per la música es va gestar precisament durant les festes patronals de 2007 a aquest mateix municipi, gràcies al concert de rock que la banda Pereza oferia gratis i al que va assistir amb els seus amics. Aquest show en directe el va captivar i des de llavors no ha parat el seu intent de pujar a grans escenaris i donar continuïtat al so rockero de guitarra que tant perilla al nostre país amb l’arribada de modes com boybands o reggeaton.

Un any després, al 2008, Buenaventura ja tenia formada la seva primera banda: Gritos de Mimo, on va compartir vivències durant més de 7 anys amb Varo Brandariz i Leonard Piscoya, guitarra i bateria respectivament. Junts van gravar dos discs d’estudi composats íntegrament per Buenaventura, que feia de cantant i baixista. No obstant, després d’anys de rodatge atraient al públic juvenil de la seva ciutat a base de melodies pop i lletres autobiogràfiques, la banda es va dissoldre.

Després d’això, Jaime va emprendre un procés de retirament per centrar-se als seus estudis. Es gradua a Periodisme i Comunicació Audiovisual al 2015. Aquest mateix any, comencen els temes de “Resiliencias”, els quals composa, produeix i grava des de la seva habitació.

A principis de 2016, entra a l’estudi amb el seu ex company de banda, Varo Brandariz, com enginyer de so i productor de l’àlbum. La gravació de “Resiliencias” es va prolongar durant més de 3 mesos de sessions setmanals a l’estudi de gravació que es va ubicar tant a locals madrilenys “Ritmo y Compas”, com a una casa que la família del propi artista posseeix a l’aldea de Corunya de Villarrube. És a aquesta aldea on es graven totes les guitarres del disc amb Javi Giralte i amb l’arreglista Juanma Marín. La resta de la banda que participa a la gravació són David “Deivhook” Serrano, bateria; Fabio Yanes, baix; Pau Àlvarez, hammond i piano, i el propi Varo Brandariz, els cors. El procés de mescles i masterització corre a càrrec de l’experimentat Javier Ustara als Mpire Studios de Carabanchel.

Al setembre de 2016, es dona a conèixer públicament el seu projecte presentant “Cansado de Escribirte”, com primer senzill del disc. Es tracta d’un tema que evoca els sons de guitarra de grups dels vuitanta com The Cure, i que compta amb una afilada lletra de desamor i desencant en castellà.

El 4 de novembre de 2016 és la data de llançament de “Resiliencias”. Per la seva presentació en directe, l’artista ofereix un show de rock al que defèn la seva proposta juntament amb la banda composada per Dani Napolitano a la bateria, José Young al baix, Javi Giralte a la guitarra i Juanma Marín als teclats.

No Replies to "Arriba el rock a Girona amb Jaime Buenaventura"


    Got something to say?